Sapun natural, parfum solid natural, exfoliant. Produse cosmetice 100% naturale.


Produse cosmetice 100% naturale. Sapun natural, exfoliant, parfum solid, creme pentru ingrijirea tenului si corpului -
apasati aici

Pagini

joi, 24 noiembrie 2011

Brad in ghiveci




Traditia este  traditie, cum ai putea sa nu ai brad (sau macar crengute) de Sarbatori?
La concursul de luni pe facebook, am observat ca tot mai multi prieteni, isi doresc un brad in ghiveci si m-am hotarat sa scriu despre ingrijirea acestuia.
In primul rand nu vreau sa judec pe cei care achizitioneaza brazi taiati, atat timp cat sunt achizitionati din pepiniere specializate (si nu taiati ilegal) si reciclati dupa folosire este in regula.
Am observat insa ca multi se feresc sa achizitioneze un brad in ghiveci pentru ca li se pare dificil de ingrijit. Un brad in ghiveci este foarte simplu de ingrijit ba mai mult este ca si un decor viu de care te atasezi si nu trebuie sa-l arunci. Principalul este sa ai un sot, prieten, amic, tata, etc., intelegator care sa poata transporta ghiveciul.

Acum (spre deosebire de anii anteriori) veti gasi relativ usor un brad in ghiveci, in magazine on-line specializate, piata, targuri, cat si supermarketuri. Pretul variaza in functie de marimea si specia acestuia.

Daca doriti sa pastrati bradul si pentru Sarbatorile viitoare este o idee buna sa achizitionati un brad mai mic, ceea ce va va permite sa-l mutati mai usor in timp ce creste.

Aroma de brad se va simti tare chiar daca bradutul nu este taiat. Daca doriti in casa aroma de lemn de brad  puteti achizitiona cateva crengute de brad care pot fi aranjate frumos pe masa sau ca si coroana pe usa, aroma este incantatoare si nu este nevoie de un brad taiat pentru aceasta.

Ingrijire:
1. Bradul se pozitioneaza ferit de surse directe de caldura.
2. Bradul se uda, de cateva ori pe sptamana (depinde de brad, de umiditate, etc) asa ca este necesara o farfurie sau punga rezistenta daca doriti sa imbracati galeata cu hartie/panza decorativa.
3. Se tine aproximativ o saptamana in casa pentru ca aerul cald si uscat nu ii face bine.
4. Replantarea intr-un ghiveci mai mare sau in gradina se face primavara.

Dupa Sarbatori bradul poate fi pastrat, intr-un mediu racoros (ideal afara sau balcon) si replantat primavara intr-un ghiveci mai mare.

Daca nu mai doriti sa pastrati bradul, credeti-ma, veti gasi multi care sa si-l doreasca pentru gradina de acasa, birou, etc. Desi am auzit de cazuri cand brazii replantati nu s-au adaptat mediului, al nostru a rezistat perfect.

Spor la cautari de brad si la cat mai multe globuri cochete!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu