Sapun natural, parfum solid natural, exfoliant. Produse cosmetice 100% naturale.


Produse cosmetice 100% naturale. Sapun natural, exfoliant, parfum solid, creme pentru ingrijirea tenului si corpului -
apasati aici

Pagini

marți, 9 noiembrie 2010

Uleiul esential de menta

sursa foto: Michelle Meiklejohn / FreeDigitalPhotos.net

Menta (Mentha piperita) numita si izma este o planta perena cu frunze verzi si flori albe.

Uleiul esential este un lichid de un galben pal sau verzui cu un parfum mentolat-ierbos foarte penetrant, cu note de varf proaspete. Este o aroma populara, si are proprietati medii antiseptice si de tonifiere. Mirosul sau inaltator stimuleaza spiritual si va elibereaza mintea de surmenaj si oboseala. Este un formidabil digestiv, care poate ajuta la inlaturarea durerilor abdominale.

Recunosc, pentru aromatizarea camerei nu il folosesc in stare pura ci impreuna cu alte uleiuri esentiale, e o chestiune de gust personal. Insa atunci cand vine vorba de un produs de ingrijire cu ulei esential de menta il ador, iar ceaiul din frunze proaspete de menta este unul dintre preferatele mele.

Idei pentru utilizare:

Cateva picaturi de ulei esential de menta picurate intr-un vas potpouri vor raspindi mireasma imediat in toata camera. Nu exagerati cu picaturile pentru ca aroma e destul de puternica.

Un vas cu menta proaspata in bucatarie va va imbia la prepararea unui ceai cald in anotimpul rece; face minuni pentru digestie si ajuta la inlaturarea crampelor si durerilor abdominale.

Frunzele de menta pot deservi si un scop decorativ - cuburi de geata cu frunze de menta.

Produse Reverto la crearea carora am utilizat ulei esential de menta: Sapun de Cafea si sapun cu Argila.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu