Sapun natural, parfum solid natural, exfoliant. Produse cosmetice 100% naturale.


Produse cosmetice 100% naturale. Sapun natural, exfoliant, parfum solid, creme pentru ingrijirea tenului si corpului -
apasati aici

Pagini

joi, 11 martie 2010

Tonifiere

Photo
Cand am vazut pe geam ce vreme urata ne-a rezervat aceasta primavara, am cautat repede prognozele meteorologilor, care n-au fost deloc incurajatoare.
Am hotarat sa lupt cu aceasta stare pesimista si depresiva, in rezonanta cu vremea de afara.
O cana cu ceai verde si iasomie trezeste simturile, alunga oboseala si raceala. Ma uit pe raftul plin de sticlute brune care contin uleiuri miraculoase, uleiuri esentiale din plante, condimente, petale, fructe si aleg elixirul potrivit.
Uleiul esential de portocale (Citrus Aurantium).

Portocala este un fruct foarte nutritiv care contine vitaminele A,B si C. Actioneaza ca si un antidepresiv, antiinflamator si antiseptic.
Uleiul esential extras din coaja de portocale este un lichid galben brun sau galben inchis cu o aroma dulce, proaspata de fructe, cu tonuri energice, senzuale.
Uleiul este mai ales utilizat in tratarea tenului gras, tern si incarcat. Este foarte utilizat in tratamentele de detoxifiere si de imbunatatire a sanatatii pielii, de asemenea stimuleaza circulatia si ajuta la eliminarea apei retinute.
Are un efect tonifiant si energizant asupra sistemului nervos fiind folosit in cazuri de insomnie, stres si anxietate.

Am turnat cateva picaturi de ulei esential de portocale in vasul de potpouri din baie, are o aroma minunata si se potriveste cu sapunul de Morcovi cu portocale din savoniera.
Sunt deja mai optimista si astept cu nerabdare vremea frumoasa.

Pentru aromoterapie folositi doar uleiuri esentiale naturale, cele sintetice sunt doar de amuzament si nu au o valoare terapeutica.


2 comentarii: